• Upoznajte i zaljubite se u Egipat
 • Beograd, Srbija
Aktuelne teme
Hurgada izleti i ekskurzije

Hurgada izleti i ekskurzije

NA KOJE IZLETE DA IDEM IZ HURGADE?

Ukoliko planirate da prvi put posetite Egipat i Hurgadu sigurno se pitate na koje izlete da odete. Ponuda nije mala. Od agencijskih predstavnika i lokalnih agencija do samostalnih vodiča. Svi će vam nuditi razne opcije i cene izleta pa budite obazrivi. Radi sigurnosti preporuka je da ih uplatite kod predstavnika agencije. Možda će tada Hurgada izleti biti skpulji, ali sigurnost i stručnost vredi platiti. Sigurni smo da vas nijedan izlet iz Hurgade neće razočarati. Krenućemo redom, dakle…

RAJSKO OSTRVO (PARADISE ISLAND) IZLET

Potpuno inspirisan svojim prirodnim okruženjem, Rajsko ostrvo predstavlja eko turistički raj. Okružem kristalno plavom vodom koja čeka da je istražite i sitnim belim peskom koji prosto poziva na relaksaciju. Uz odličnu hranu, muziku i dobro raspoloženje posetilaca Rajsko ostrvo predstavlja egzotičan beg koji će promeniti vašu ideju o savršenom danu na Crvenom moru. Ovaj izlet pružoće vam uspomene koje će trajati zauvek.

Iako se na prvi pogled može učiniti da je Rajsko ostrvo prilično pustinjskih karakteristika, na njemu ćete uvek pronaći gomilu aktivnosti i posetilaca sa svih strana sveta. 

Egipat izleti – Rajsko ostrvo je deo ostrva Giftun i nalazi se tik uz obalu Hurgade. Pored plivanja i ronjenja, ovde ćete uživati i uz delfine. Posmatraćete različite vrsta riba koje svojim bojama stvaraju nevoravatan vizelni doživljaj. Ovaj celodnevni izlet iz Hurgade možete započeti tako što ćete prvo poraditi na svom tenu. Samo lezite na sitan beli pesak i jednostavno uživajte. Zatim možete nastaviti sa ronjenjem uz spektakularne koralne grebene dok uživate sa raznovrsnim živopisnim ribama.

Da raj postoji ovo je pravi dokaz. Pri samom prilasku otkrićete savršeno ostrvo, sa tirkiznom plavom vodom punom zivota. Savršena preporuka!

LUKSOR - CELODNEVNI IZLET IZ HURGADE

Celodnevni izlet za Luksor bio je prvi na listi želja pre samog putovanja u Egipat. Sama pomisao da ćemo videti čuveni Karnak, Dolinu kraljeva i ostale istorijske znamenitosti stvarala je osećaj uzbuđenja. Ronjenje i Safari su morali da sačekaju.

Bez prethodnog znanja o istoriji Egipta osim onog osnovnog, moramo reći da je vodič uradio fenomenalan posao. Sve je lepo objašnjavao od samog početka. Iako je bilo mnogo priče, nikada nije bila dosadna. Sve pohvale za Zorana.

Hurgada izlet u Luksor

Gde uplatiti izlet za Luksor

Hurgada izleti – U Hurgadi postoji mnogo agencija koje će nuditi iste ili slične programe. Kako je ovde cenkanje normalna pojava čućete u autobusu da je neko platio izlet 40$, neko 50$. Ko se kako snašao u pregovaračkim sposobnostima. Mi smo izlet uplatili kod predstavnika agencije Dream Land preko koje smo i došli. Možete uzeti u obzir i lokalne agencije ali budite obazrivi. Svakako izbegavajte prodavce izleta na plaži. Nama nisu ulivali poverenje

Šta poneti na izlet

Kreće se veoma rano iz hotela. Najbolje je da na recepciji zamolite da vam spreme lunch paket. Ponesite dosta vode, kremu za sunčanje, šešir, naočare, udobnu obuću i naravno foto aparat. 

Celodnevni izlet za Luksor

Kao što smo spomenuli, ekskurzija počinje jako rano. Oko pola 5 ujutru počinje skupljanje putnika po hotelima. U zavisnosti od udaljenosti od centra Hurgade možete ući u bus među prvima. Gosti koji su odseli u Makadi Bay-u priključili su se poslednji. Planirajte da ovo može potrajati od sat do sat ipo dok konačno ne krenete put Luksora. Nakon toga putovanje do Karnaka traje oko tri ipo sata. Na pola puta imaćete i kafe pauzu.

U povratku smo među poslednjima izašli iz autobusa. Oko 22:30h. Ukoliko nemate all inclusive uslugu u hotelu verovatno ćete zakasniti na večeru pa planirajte neki obrok u gradu.

Egipat Luksor ekskurzija

Poseta hrama Karnak

Hram Karnak

Prvi hram koji smo imali prilike da vidimo je Karnak. U Luksoru nam se priključio još jedan lokalni vodič. Kako su nam objasnili, u Egiptu uvek mora biti prisutan lokalni vodič jer imaju posebne licence. Svakako je većinu programa vodio naš predstavnik. Ulaznice su ovde bile uključene u cenu izleta i brzo smo prošli bezbednosne kapije i ušli u kompleks.

Teško ćete uspeti da pratite vodiča u stopu i da napravite dobre fotografije. Naš izbor je pao na slikanje. Vodili smo se time da ono što propustimo možemo pročitati i naknadno. Najimpresivniji deo bio je the Colonnade hall, Avenue of Sphinxes, Great temple of Amun…

Hurgada izleti Hram Karnak

Temple of Hatshepsut

Nakon prvih obilazaka prešli smo na mali brod. Otplovili smo na drugu stranu Nila, na ručak. Autobus nas je potom pokupio i odvezao do Mortuary Tample of Hatshepsut. Hram je impresivan i vredan posete. Malim vozom idete skroz do samog ulaza. Iako tamo nećete videti nešto posebno, pogled odatle je fenomenalan.

Dolina kraljica

Poslednja stanica bila je Dolina kraljica. Ovde su se sahranjivale žene Faraona. Bilo nam je dozvoljeno da posetimo tri grobnice sa jako lepo oslikanim zidovima koji dočaravaju nadgrobni život. Pri povratku za Hurgadu smo napravili pauzu za slikanje pored Memnon Colossi, dve velike i impresivne statue.

Banana Island - opciona tura

Kao opcija biće vam ponuđena i vožnja brodom do Banana Island-a. Sama tura više je zamišljena kao dopuna baterija i osveženje. Nije obavezna ali je toplo preporučujemo. Dobro će vam doći pre duge povratne vožnje do Hurgade. Par palmi i životinje u kavezu sigurno vas neće oduševiti. Ipak, opcija kojom izbegavate gužvu u saobraćaju i krstarite Nilom svakako se čini boljom idejom.

Nil Egipat krstarenje

Kao i mnoge druge ture u Egiptu, i ova uključuje posetu nekoj fabrici. Na izletu za Luksor napravili smo pauzu u fabrici kamena i mermera i posetili suvenirnicu sa proizvodima napravljenim od tih materijala. Ne morate ništa kupovati, pauza će dobro doći i da malo protegnete noge.

Iz Luksora se nemojte vratiti bez Egipatskog hibiskusa (Karkade) i žutog Helba čaja. Vodič će do detalja objasniti benefite konzumiranja ovih čajeva. Možete ih naći i u Hurgadi, ali s obzirom da rastu blizu Luksora, najbolje ih je kupiti ovde.

Za razliku od izleta u Kairo koji je malo naporniji (i sam put je malo duži i lošiji), Luksor je vrlo prijatan i odlična je opcija za pauzu od plaže i kupanja.

HURGADA IZLET PIRAMIDE - KAIRO

Posetiti Egipat, tačnije Hurgadu ili Šarm el Šeik, a propustuti izlet do piramide prosto je nemoguće. Izlet do Caira iz Hurgade jeste naporan ali je i vredan svakog trenutka provedenog u ovom gradu. 

SAFARI IZLET IZ HURGADE

Advanture safari - Izleti u Egiptu

Avantura počinjete vožnjom džipovima po pustinji i slikanjem fatamorgane. Zatim vožnju nastavljate do beduinskog sela. Jedinstvena prilika za upoznavanje sa pravim Beduinima. Ovde ćete uživati u čaju i nargili, uz zanimljivu priču vodiča o ovim nomadskim plemenima i njihovoj kulturi. Zanimljivo je posetiti i beduinske apoteke. Ovde će vam biti predstavljeni prirodni lekovi i čajevi koje Beduini koriste. Za gurmane, tu je i obilazak beduinske pekare. Otkrićete tradicionalni način pečenja hleba i naravno isprobati ga. Nikako ne treba propustiti ni jahanje kamila. Kada sve zavšite, sledi povratak u glavni centar i poseta terarijuma. Videćete najrazličitije vrste zmija, guštera i drugih reptila. Nakon toga počinje za mnoge najbolji deo izleta. Kratka obuka o korišćenju kvadova ili četvorotočkaša, a onda i vožnja u koloni! Vožnja traje 45 minuta sa pauzom za slikanje. Uspomene za ceo život ćete poneti sa ovog mesta. Izlet je upotpunjen i vožnjom “spidera”, koja traje oko 20 minuta. Na kraju slede večera i piće uz folklorni program (egipatski derviš, trbušni ples i fakir šou). Na kraju jednog fenomenalnog dana, pred povratak u Hurgadu, doživećete magiju posmatrajući planete i mesec teleskopom na veličanstvenom i vedrom, zvezdanom nebu.

Sunrise safari - Egipat izleti

U ranim jutarnjim časovima, pre izlaska sunca, počinje vožnja džipovima od hotela, kroz još uvek mračnu pustinju. Stajanje za posmatranje spektakularnog izlaska sunca nad peščanim beskrajem. Obilazak beduinskog sela uz posluženje u vidu čaja i tradicionalnog hleba pripremanog pred vama. Obilazak beduinske apoteke, jahanje kamila, poseta terarijuma u glavnom centru. Zatim uzbudljiva vožnja kvadova i četvorotočkaša uz obuku, vožnja “spidera” i tradicionalni orijentalni doručak. Sve će vas ovo sprovesti kroz deo bogate egipatske kulture i vratiti unazad u vreme kao vremeplov. Zaista iskustvo koje se ne zaboravlja!

Kvad safari - Egipat izleti iz Hurgade

Izlet Kvad Safari namenjen je putnicima avanturističkog duha. Polasi se ujutru, nakon doručka. Izlet podrazumeva tročasovnu zabavu, vožnju kvadovima kroz pustinju do beduinskog sela, oko 25 kilometara. Bićete u prilici da uživate u ispijanju domaćih beduinskih čajeva, obilasku beduinskog sela i jahanju kamila.  Nakon vožnje, povratak u hotel u jutarnjim časovima. Slobodan ostatak dana za odmaranje na plaži i sabiranje utisaka nakon uzbudljivog početka dana.

RONJENJE SA BOCAMA

Hurgada fakultativni izleti – Mnogim putnicima ovo je omiljen i najlepši izlet u Hurgadi. Ljubitelji ronjenja obožavaju ovaj izlet. Kao i svi oni koji žele da uživaju u čarima Crvenog mora, bogatstvu raznovrsnih korala i riba. Izlet podrazumeva 2 zarona sa kompletnom ronilačkom opremom, uz konstantnu pratnju instruktora. Pre samog zarona dobijate detaljne instrukcije, tako da nije potrebno nikakvo iskustvo ili predznanje. Polazak je u jutarnjim satima, posle doručka, kada počinje plovidba do prvog koralnog grebena. Prvi zaron traje oko 20 minuta. Podrazumeva ronjenje do oko 7 metara dubine. Nakon toga se plovidba nastavlja do druge lokacije, gde je zaron u istom trajanju, ali na dubini do 10 metara. Između dve lokacije za zaron, na brodu se poslužuje ručak na bazi švedskog stola.

BROD SA STAKLENIM DNOM - SEA SCOPE HURGHADA

Izleti u Egiptu Hurgada – Sea scope je fakultativni izlet iz Hurgade koji podrazumeva plovidbu na brodu sa staklenim dnom. Brod plovi do mesta sa najlepšim skupinama korala i vrstama riba. Brod sa staklenim dnom pruža jedinstvenu priliku da ceo morski svet vidite kroz stakleni pod, tačnije donji deo broda. Na ovom fakultativnom izletu iz Hurgade predviđen je i snorkling, u trajanju od oko 20 minuta. Ceo program traje oko 2 sata. Posebno je zanimljiv za mlađu populaciju. Brodom na kraju plovite nazad do marine, odakle je povratak do hotela. Tokom izleta na brodu uglavnom se služi jedno piće, voda ili sok.

Hurgada izlet seascope brod sa staklenim dnom

KUĆA DELFINA - HURGADA EKSURZIJA

Dolphin house

Ukoliko ste uvek maštali da plivate sa delfinima, ovo je savršen izlet za vas. Fakultativni izlet iz Hurgade započinje plovidbom na otvorenom moru, do mesta sa najvećim brojem delfina, njihovog prirodnog staništa. Odatle se pruža sjajna prilika za iskustvo koje se pamti ceo život. U susret će vam plivati delfini. Uz ponosno razmetanje svojom lepotom, iznova i iznova izranjaće iz plavetnila vode. Nakon toga, izlet se nastavlja snorklingom. Između dva zarona sledi ručkak po principu švedskog stola, uz piće po želji. Izlet se završava plovidbom nazad do marine i povratkom u Hurgadu.

Dolphin show

Još jedna prilika za druženje sa delfinima. Ovaj put u malo drugačijem okruženju. Izlet podrazumeva posetu delfinarijuma/bazena u mestu Makadi Bay. Oko 25 kilometara od Hurgade. Ovde ćete gledati predstavu sa savršeno dresiranim delfinima, morskim lavovima i fokama, u trajanju od sat vremena. Ove divne životinje u prisustvu sjajnih dresera nikako vas neće ostaviti ravnodušnim. Nakon beskrajno zabavnog programa imaćete čak i priliku da plivate i slikate se sa delfinima.

1001 NOĆ

Program se održava u kompleksu 1001 noć. Kompleks se nalazi na krajnjem jugu Hurgade. Izlet ubuhvata prevoz, kartu za show u kome učestvuju sjajni jahači konja, trbušne plesačice, derviš. Održava se i lep program s fontanama i čuveni Sound and Light show.

HAMAM TURSKO KUPATILO U HURGADI

Prepremite kožu i telo za sunčanje. 
Ovaj izlet preporučuje se u prvim danima odmora kako biste najbolje pripremili kožu i telu za sunčanje. Mnogo putnici pocrvene u prvih nekoliko dana pa u tom slučaju doživaljaj neće biti potpun. 
Tursko kupatilo, ugrejani mermerni sto, fantastična masaža sa aromatičnim uljima… Vaše telo biće detoksirano od štetnih supstanci i otrova. Kompletan program obuhvata i saunu i đakuzi. 

HURGADA AKVARIJUM

Grand akvarijum jedan je od brojnih izleta koje nudi Hurgada. Akvarijum je svrstan među najvažnije  na svetskom nivou. Akvarijum u Hurgadi sadrži 1.200 izuzetno retkih morskih stvorenja. Među njima je veliki broj riba i retkih vrsta životinja koja nastanjuju Crveno more. Zbog svoje veličine akvarijum u Hurgadi ušao je u Ginisovu knjigu rekorda. Sadrži 10 miliona kubika vode. Jedna od atrakcija, na dubini od 11 metara ispod površine je stakleni tunel. Dugačak je 48 metara. Dok šetate tunelom možete da posmatrate lepotu riba, ajkula i ostalih morskih stvorenja. Videćete i ronioce kako se igraju sa ajkulama i hrane ih. Veoma uzbudljivo iskustvo!

Na drugom spratu Grand akvarijuma nalazi se veliki izložben prostor. Tu se mogu videti retka morska stvorenja sa svih strana sveta. Neki od njih su riba lav, pingvini, morske lisice, pirane, američki krokodili, i još mnogo toga zanimljivog. Izvan akvarijuma nalazi se i zoološki vrt sa zanimljivim životinjama. Neke ne možete videti na našim prostorima.

EGIPAT IZLETI CENE

Koliko koštaju izleti u Egiptu?
Ukoliko planirate da letujete u Hurgadi ili Šarm el Šeiku, podrazumeva se da ćete ići i na fakultativne izlete. Bitna stavka prilikom odabira izleta u Egiptu je i njihova cena. Cena izleta u Egiptu može da varira u zavisnosti od toga gde i kod koga ćete ih uplatiti. Opcije su lokalna agencija, predstavnik turističke agencije ili facebook stranice koje nude izlete. Za koju god od prve dve opcije da se odlučite, cena izleta iz Hurgade se može razlikovati maksimum 10% ili 5 do 10 eur. Procenite čije društvo vam više prija i rezervišite planirani izlet.  

Navešćemo okvirne cene najpopularnijih fakultativnih izleta iz Hurgade

Izlet Hurgada Kairo – cena oko 60€
Izlet Hurgada Luksor – cena oko 60€
Super safari (džipom) – Celodnevni izlet – cena oko 30€
Paradise Island
– cena izleta oko 25€
Ronjenje sa bocama
– cena fakultativnog izleta oko 40€
Kuća delfina
– Cena izleta iz Hurgade je oko 35€

Putnici koji su smešteni u hotelima u zalivima: Soma Bay, Makady Bay i Sahl Hasheesh, na navedene cene izleta (osim za Luxor) uglavnom će imati doplatu. Cena će se razlikoviti oko 5 eur po osobi na ime transfera (zbog udaljenosti hotela).
Deca će za većinu fakultativnih izleta u Egiptu imati popust, oko 50%.

4 komentara na “Hurgada izleti i ekskurzije

  • Author gravatar

   Rezervisali smo kod vodiča iz agencije Nikole ovaj izlet. Pokupili su nas ujutru iz hotela i odvezli nas do brodića. Fenomenalna atmosfera tokom celog dana je bila. Na brodu imate piće pa je teško da može da bude dosadno. Samo nemojte da preterate jer vas čeka ronjenje odnosno snorkling pored koralnog grebena. Za mene je to bilo neponovljivo iskustvo. Sve ono što ste gledali na televiziji, podvodni svet, šarene ribice… samo zaronite i sve to vidite. Neverovatno. Posle naravno sunčanje na ostrvu, ručak, piće… Kad se setim sada bih opet išla 🙂

  • Author gravatar

   Isli smo preko agencije na ovaj izlet, predivno mesto, jedina zamerka je što smo za moj ukus malo vremena proveli na ostrvu. Voda je prelepa, topla, tirkizna, savrseno.

  • Author gravatar

   Veliki je ovo poduhvat ukoliko idete samostalno. Ali svakako bi trebalo posetiti.

  • Author gravatar

   Prvo, želim ti zahvaliti na ovim super detaljnim opisima izleta iz Hurgade! Stvarno si pružila mnogo korisnih informacija. Čini se da ima za svakoga ponešto, bez obzira da li neko voli istorijske avanture, opuštajuće trenutke na plaži, ili adrenalin u pustinji.

   Rajsko ostrvo zvuči kao pravi raj na zemlji, a Luksor sa svojim istorijskim znamenitostima deluje kao fascinantan izlet za ljubitelje arheologije. Safari izleti su takođe privlačni, bilo da se radi o avanturističkom safariju ili nežnijoj verziji sa staklenim dnom broda. A naravno, poseta piramidama u Kairu je nezaboravna.

   Tvoji detalji o svakom izletu, saveti o tome gde uplatiti izlete i šta poneti sa sobom su veoma korisni. Sviđa mi se i što si podelila svoje lično iskustvo sa izletom u Luksor, dajući čitaocima osećaj o tome kako izgleda putovanje iz prve ruke.

   Hvala ti na deljenju ovih informacija, stvarno će pomoći onima koji planiraju posetu Hurgadi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *