• Upoznajte i zaljubite se u Egipat
 • Beograd, Srbija
Blog
Hurgada vremenska prognoza

Hurgada vremenska prognoza

KADA JE NAJBOLJE VREME DA SE POSETI HURGADA?

Hurgada vremenska prognoza – Hurgada je letovalište koje možete posetiti tokom cele godine. Svakako da postoje razlike u vremenu i klimi tokom različitih perioda godine.
Generalno za Hurgadu važi pravilo da su zime tople, a leta ekstremno topla. Noćne temperature su prijatne, dok je tokom dana prisutan konstatan vetrić. On pravi dosta prijatniji osećaj u odnosu na realnu spoljnu temperaturu.

HURGADA VREMENSKA PROGNOZA

HURGADA vremenska prognoza

Najtopliji period je između juna i septembra. Najhladniji period je od Novembra do Februara. Proleće i jesen se više pominju kao prolazna sezona i u oba perioda je klima odlična. 

Letnje temperature u proseku dostižu maksimalnih 38,3°C. Tokom noći temperatura u Hurgadi opada do prosečnih 28,5°C. Padavine su veoma veoma retke. U Hurgadi dani najčešće prolaze bez ijedne kapi kiše. 

Zime su veoma prijatne za boravak u Hurgadi. Prosečne dnevne temperature se kreću oko 24°C. Veoma retko temperatura se zna spustiti i do 15°C. Deluje da je zimi dosta hladnije nego u letnjim mesecima, ali i tokom ovog perioda dani mogu da postanu veoma topli u određenom periodu. 

Iako je najtopliji period godine od aprila do novembra, Hurgadu tada poseti najveći broj turista. Osveženje turisti pronalaze u velikom broju vodenih aktivnosti.

HURGADA EGIPAT VREME DECEMBAR I NOVA GODINA

Vreme u Hurgadi u decembru je veoma toplo, sa prosečnom temperaturom od oko 23°C. Pored visokih dnevnih temperatura vazduha bitno je spomenuti i temperaturu vode. Ona se kreće oko 24°C. Brzina vetra je slaba u decembru i kreće se oko 10mph. Vlažnost vazduha u proseku je oko 54%. Slični vremenski uslovi za Hurgadu važe i u periodu Nove godine. Taj period postaje sve popularniji za posetu.

EGIPAT JANUAR FEBRUAR - VREME

Sa sedam sunčanih sati svakog dana i temperaturama između 14 °C i 23 °C, Hurgada ima prijatno vreme tokom januara i februara. Tada ima malo kiše. Samo 1 mm, tako da možete da je posetite bez bojazni od pljuskova. Ako se kupate u moru, voda je živahnih, ali podnošljivih 21 °C.

HURGADA VREMENSKA PROGNOZA MART APRIL MAJ

Ukoliko želite da posetite toplije krajeve u ovom periodu, Hurgada i Egipat su idealno mesto za to. April u Hurgadi je možda i idealan mesec za letnji aranžman i odmor. Prosečna dnevna temperatura je oko 30°C sa veoma prijatnim noćima.

HURGADA EGIPAT VREME JUN - JUL - AVGUST - SEPTEMBAR

Kao što smo u prethodnom delu teksta naveli, period od juna do septembra je najtopliji u Hurgadi. Dnevne temperature su oko 35°C dok noću padaju na 27°C. Ukoliko se odlučite za letovanje u ovom periodu planirajte da ćete određenim danima u popodnevim satima morati da se sklonite sa plaže. U tom periodu može postati nepodnošljivo toplo.

HURGADA VREMENSKA PROGNOZA OKTOBAR I NOVEMBAR

Ponovo dolazimo do perioda kada je Hurgadu najlepše posetiti. Nepodnošljive vrućine su prošle i kraj septembra, oktobar i novembar postaju idealni za letnji odmor u Egiptu. Standardnih 27-30°C privući će mnoge putnike da se relaksiraju i poprave svoju boju na ovoj fenomenalnoj destinaciji.

5 komentara na “Hurgada vremenska prognoza

  • Author gravatar

   Meni je najlepši period za kupanje maj. Nije pretoplo, more je fino, taman da mozes da se rashladis

  • Author gravatar

   Tri dana Kairo i 8 dana Hurgada, pre nekoliko godina. Secam se da je bio kraj marta, pocetak aprila, tako nesto i delovalo mi je da u Kairu kada smo gledali piramide i nije tako vruce pa nisam koristio zastitni fakttor. Vratio sam se crven kao rak u sobu.

  • Author gravatar

   Prosle godine sam bila u Hurgadi drugom polovinom oktobra. Temperatura je svih 10 dana bila oko 33 stepena, voda je za nekoliko stepeni niža, idealno. Vlažnost vazduha je baš mala što je top. Sve vreme duva blagi vetar, pa sunce i ne deluje toliko jako ali to nikako ne znači da ne treba da namažete, iz iskustva kažem 🙂

  • Author gravatar

   mi smo prosle godine bili u egiptu u hurgadi. bili smo u hotelu hilton resort i bilo je fenomenalno. najbolje putovanje u zivotu. mi smo bili u aprilu

  • Author gravatar

   Letujem juli,avgust…temp.uz ptijatan hladan svakodnevni vetar.daju veoma prijstan osecaj.Toplo more,hladan vetar i suva klima bez znojenja.Letovanje za pozeketi!🌴🏊‍♂️🌞

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *