• Upoznajte i zaljubite se u Egipat
  • Beograd, Srbija
Blog
Moja prva poseta Hurgadi, prvomajski praznici prošle godine

Moja prva poseta Hurgadi, prvomajski praznici prošle godine

Hurgada je primorsko odmaralište na istočnoj obali Egipta koje nudi obilje sunca, plaža i vodenih sportova za posetioce iz celog sveta. Proveo sam nekoliko dana ovde i mogu reći da sam bio impresioniran svojom prvom posetom.

Prvo što mi se dopalo u Hurgadi je toplo i sunčano vreme. Posle duge zime u Evropi, zaista sam želeo malo sunca i mora i našao sam to ovde. Temperatura je bila oko 30 stepeni Celzijusa i skoro sve vreme je sijalo sunce, što je bilo idealno za kupanje, sunčanje i druge aktivnosti na otvorenom.

Još jedna stvar koja mi se dopala u Hurgadi su plaže. Pesak je bio mekan i topao, a voda čista i bistra. Voda je bila malo hladna, ali sam se brzo zagrejao kada sam počeo da plivam. Pored toga, na plaži je bilo dosta udobnih ležaljki i suncobrana gde sam mogao da se odmorim i uživam u zalasku sunca.

Treća stvar koja mi se dopala u Hurgadi je hrana. Hotel Continental, u kome sam odseo preko agencije Dream Land iz Beograda, nudio je raznovrsna jela, od tradicionalne egipatske do internacionalne kuhinje. Svidelo mi se što je hrana uvek bila sveža i ukusna, posebno kada sam je jeo na terasi sa pogledom na more.

Četvrta stvar koju sam posetio u Hurgadi su koralni grebeni. Otišao sam na izlet brodom i video koralne grebene koji su jednostavno bili prelepi. Različite boje i oblici korala bili su zapanjujući i mnogo različitih vrsta riba plivalo je oko mene. Bilo je to neverovatno iskustvo koje ću pamtiti zauvek.

Peto, ono što mi se dopalo u Hurgadi su ljudi. Egipćani su bili veoma ljubazni i gostoljubivi, uvek spremni da pomognu i razgovaraju. Ljubaznost lokalnog stanovništva učinila je moju posetu još prijatnijom i nezaboravnom, iako sam u odlasku bio blago skeptičan.

Sve u svemu, mogu reći da sam bio veoma zadovoljan svojom posetom Hurgadi. Toplo vreme, prelepe plaže, ukusna hrana, koralni grebeni i ljubazni ljudi učinili su moju posetu nezaboravnom. Preporučujem posetu Hurgadi svima koji traže odmor na sunčanoj obali Egipta.

 

Nebojša, Beograd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *